Hem
    Introduktion
    Nyheter
    Parkförvaltningen

    Slötorp Dåseberga
    Järnvägar - SDJ


    Dåseberga Mek. Werkstad
        Bänkar och Förvaring
        Handverktyg m m
        Mina Maskiner 
        Verkstadsprojekt
        Länkar & Litteratur

 

 

 Dear foreign reader, my web pages are written in Swedish as it is my native language. To read them in another language I recommend using Google Translate which I hope will provide a readable version.

 

Ett skydd för svarvbädden

 

När man byter chuck eller andra tillbehör som monteras på eller i spindeln finns alltid risken att man tappar något ner på bädden. Då är ett extra skydd alltid bra att ha.

 

Det här skyddet är nog ett av de enklaste tillbehören att göra och det kan lät anpassas till vilken maskin som helst.  

 

För det här skyddet använda jag några överblivna bitar 6 mm MDF som jag först måttade och satte ihop med några träplugg och därefter limmade för att de ska bli stabila.

 

Bild 1: Skyddet på bädden.

 

Det hela ligger löst uppe på bädden och liksom famnar om långsidorna. För att det ska bli plant så är plattan dubbel utom vid prismat i framkanten.

 

Efter sammansättningen så gav jag det hela lite färg för att dels skyddda MDFen från onödigt med olja, men också för att jag känner att det ska se lite vettigt ut i verksta´n i alla fall. Mina grejer har min klarröda verkstadsfärg.

 

Det är typiskt sådana här enkla detaljer man saknar som tillbehör men de är trots allt lätta att göra själv. Måtten kommer från maskinen.

 

/Peter

 

 

 

daaseberga.se © 2012 -   • Privacy Policy • Terms of Use

www.daaseberga.se