Hem

    Introduktion


    Nyheter


    Parkförvaltningen


    Slötorps Gästgiveri


    Dåseberga Järnvägar SDJ


    Dåseberga Mek. Werkstad


    Dåseberga Butik


 

 

 

Introduktion

 

Här följer en kort presentation av mig och dessa mina sidor.

 

Jag heter Peter och är född 1952. Har fru och tre underbara barn (som inte är så små längre) som jag är stolt över. Jag arbetar med IT, data, information och användbarhet. Arbetet upptar det mesta av min tid tillsammans med familjen, vårt hus och vår bil. Därför är det väldigt skönt att kunna hänge sig åt lite hobbyaktiviteter med jämna mellanrum.

 

Att ha flera hobbys med så skilda teman som trädgårdsarbete, modelljärnvägar och metallarbete med tillhörande verktygstillverkning kan verka splittrande, men det visar sig att de egentligen är olika facetter på samma skapande sten. Var och en av dem finns under sin egen rubrik till vänster.

 

Vid det här laget har den första renoveringsrundan av vårt hus blivit klar. Det är nu bara badrummet som återstår av de stora arbetena. Det här betyer att från 2005 när vi köpte huseety så har det nu blivit i princip helrenoverat på insidan och utsidan har fått en rejäl uppdatering. Slutligen har trädgården blivit väl genomgången och det mesta av det gamla är borta till förmån för nytt och förhoppningsvis fräscht. Trädgården har sin rubrik här till vänster som Parkförvaltningen.

 

Alla mina hobbyaktiviteter sker på den tid som "blir över" när allt annat dagligt är gjort. Till det som ska göras hör numera också två gympass i veckan för att återfå och behålla kondition och styrka. Behovet blev uppenbart efter en liten hjärtattack i Maj 2011. Sedan dess ahr jag nu i stort sett återfått den kondition och styrka jag tappat under många års slöhet. Träningen har återställt det och desutom sänkt min stressnivå högst betydligt.

 

Också i det här perspektivet är en hobby en stor fördel då den skönker lugn, ro och nöje på ett bra sätt. Med mer än en hobby så finns alltid något att göra oavsett väder. Det är avkopplande och att stressa betalar sig inte då slutresultatet inte blir det man tänkt sig. Den mest avkopplande hobbyn är faktiskt trädgårdsarbete. Det beror på att det ger så mycket tillbaka även om det är lite jobbigt ibland. Det går liksom inte att stressa fram en trädgård, den kräver sin tid att växa till.

 

 

 

 

 

daaseberga.se © 2012 -   • Privacy Policy • Terms of Use

www.daaseberga.se