Hem


    Introduktion


    Nyheter


    Parkförvaltningen


    Slötorp Dåseberga
    Järnvägar - SDJ

        Slötorp-Dåseberga 1.0
        Slötorp-Dåseberga 2.0
        Transoceans Fartyg
        Husen kring banan
        MJ-Projekt


    Dåseberga Mek. Werkstad


 

 

 Dear foreign reader, my web pages are written in Swedish as it is my native language. To read them in another language I recommend using Google Translate which I hope will provide a readable version.

 

Militärfordon - Lastbil Scania 110/111

 

Åter en alldeles vanlig lastbil utan annan militäranpassning än att den fått grön färg, lite mindre med krom och några få specialdetaljer.

 

 

Utgångsmaterialet 

Till den här bilen utgick jag dels från en Wikingmodell av Scania 110/111 semitrailerdragare och dels en Scania L110 vanlig lastbil. Tanken var att byta hytter på de båda bilarna för att nå dit jag ville. Bilarna syns nedan.

 

Bild 1: Utgångsmaterialen till

 

Första aktiviteten var att lossa hytterna från chassina för att se hur bäst kunna dela dem. Den blå bilen var enkel och snäpptes isär på någon minut. Den grå-röda var lite besvärligare då den är limmad ihop med små limklickar på strategiska ställen, men försiktigt bändande visar var det går att dela och snart var även den bilen isär.

 

Därnäst sågades hytterna av, flyttades, och limmades på sin nya plats. För att det skulle bli rätt vinklar så var hjulsatserna påsatta och ett stöd unde skarven hindrar att det viker sig innan limmet härdat.

 

Bild 2: Chassina nylimmade.

 

När limmet härdat filades förstärkningen (det vita) till så att det följer chassit. Sedan målades delarna först isärtagna och sedan sammansatta för att undvika mistor.

 

Målningen på flakbilen blev helt grön, ej kamoflage, på utsidan, ljust olivgröna säten, grått golv och olivgröna sidopaneler på dörrarna. Eftersom bilen går att få isär i alla delar är det lätt att måla utan att kladda på fel detaljer. En stund senare är den nästan färdig och ser ut så här framifrån.

 

Bild 3: Militärgrön Scania 111 framifrån

 

Och så här bakifrån.

 

Bild 4: Militärgrön Scania 111 bakifrån

 

Därmed är den nästan färdig sånär som på extra detaljer. De extra detaljer som just denna bil ska utrustas med är följande:

 

  • Militära nummerplåtar, svarta med gula siffror
  • Förbandsskyltar
  • Mörkerbelysning

 

När dessa smådetaljer kommit på plats ser bilen ut som följer.

 

[BILD KOMMER]

Bild 5: Den färdiga Scania 110/111-an

 

En bil med sin egen karisma som nu finns som deltagare på övningsfältet.

 

 

 

 

Lediga!

 

 

daaseberga.se © 2012 -   • Privacy Policy • Terms of Use

www.daaseberga.se