Hem
    Introduktion
    Nyheter
    Parkförvaltningen
    Slötorp Dåseberga
    Järnvägar - SDJ

    Dåseberga Mek. Werkstad
        Bänkar och Förvaring
        Handverktyg m m
        Mina Maskiner
        Projekt
        Länkar & Litteratur

 

 



Dear foreign reader, my web pages are written in Swedish as it is my native language. To read them in another language I recommend using Google Translate which I hope will provide a readable version.

 

Göra ett gitarrsliderör - Guitar Slide DIY

 

När jag nu byggt ett par cigarrlådegitarrer så behövde jag en slide för att få det rätta ljudet. Visst kan man köpa en i musikaffären men den kostar rätt mycket. Från Kina går det också att få en, men då får man vänta länge och de blir inte jättebilliga efter frakt ändå. Hmmm, Göra en sådan här själv, såklart!

 

Mässingsvarianten


Jag gjorde en snabb skiss på hur jag ville ha min slide för att ha något att gå efter, se nedan.

 

 

Bild 1: Måttskissen

 

Eftersom jag nu tänkt göra det här av sådant jag har liggande så grävde jag upp en bit 25 mm mässingstång - jag hade inget rör - och kapade till en bit på ca 65 mm. 

 

Bild 2: En bit 25 mm mässingstång

 

När jag kommit till rätt mått städade jag upp både utsida och insida samt rundade kanterna i ändarna för att undvika att göra mig illa. En lätt filning och lite smärgelduk/sandpapper löste det med en äran.

 

Bild 2: Färdigsvarvad och slipad

 

För att ge sliden en viss position på fingret snedskar jag ena änden lite grann. Det gör att den avskurna delen hamnar naturligt inne i handen på fingrets insida och dessutom i bra läge för spelning.

 

Därmed är min slide färdig för användning.

 

Ett enkelt miniprojekt.

/Peter

 

daaseberga.se © 2012 -   • Privacy Policy • Terms of Use

www.daaseberga.se