Hem


    Introduktion


    Nyheter


    Parkförvaltningen


    Slötorps Gästgiveri
          Gästgiveriets Meny
          Krögarens Krydderier


    Slötorp Dåseberga
    Järnvägar - SDJ


    Dåseberga Mek. Werkstad


 

 

 

Slötorps Ugnspannkaka för Alla

 

Ugnspannkaka är en utmärkt klassisk middagsrätt oavsett om man är vegetarian eller inte. I vår familj finns både och så en del rätter som den här till exempel görs så att det passar alla. Det blir bara lite mer att göra men alla får sitt.

 

Själva pannkakan innehåller förutom pannkakssmet också skivad lök och svamp då det passar alla. Sedan steker jag bacon respektive lite grönkål med baljväxter som komplettering i var sin skål vid sidan om tillsammans med lingonsylt. Dessutom gör jag alltid en grönsallad med antingen vinägrett eller en enkel rhode Island-inspirerad dressing.

 

 

Slötorps Ugnspannkaka


 

Receptet är dimensionerat för 4 personer. Är man fler är det bara att multiplicera.

 

Ugnspannkakan


  • 4 dl mjöl

  • 4 stora ägg

  • 8 dl standardmjölk

  • 1/2 tsk salt

  • 2 msk smör

  • 1/2 tunnskivad gul lök

  • 140 g skivad svamp

  • 1 krm vit- eller svartpeppar

 

 

 

Tillbehören


  • 1 pkt bacon

  • 4 färska grönkålsblad

  • 150 gram bönblandning

  • Lingonsylt

  • Grönsallad med dressing

 

 

Gör så här


1 - Sätt på ugnen på ca 200 grader varmluft eller 225 grader vanlig.

2 - Vispa ihop pannkakssmeten i en skål. Rör ordentligt och lite länge så att det säkert inte finns några klumpar kvar. Låt vila i en halvtimme ungefär.

3 - Ta fram och stek baconet. Lägg det på hushållspapper så att fettet kan rinna av. Se bara till att det inte bränns. Ställ åt sidan och håll varmt.

4 - Skölj och hacka grönkålen till smala strimlor och ta fram bönblandningen. Torka ur stekpannan med ett papper och lägg i lite smör och stek grönsakerna i lite smör tills de fått lite färg. Ställ åt sidan och håll varmt.

5 - Häll pannkakssmeten i en långpanna och sätt in i mitten av ugnen. Kontrollera gräddningen genom att skaka pannan mot slutet av ca 25 minuter. Pannkakan ska inte röra sig och ska heller inte bli bränd ovanpå.

6 - Gör grönsalladen och dressingen under tiden.

7 - Ta ut pannakakan och låt vila fem minuter för att vara lagom till servering.

 

Ät med önskade tillbehör, smaklig måltid!

 

 

 /Peter

 

daaseberga.se © 2012 -   • Privacy Policy • Terms of Use

www.daaseberga.se