Hem


    Introduktion


    Nyheter


    Parkförvaltningen


    Slötorps Gästgiveri
          Gästgiveriets Meny
          Gästgiveriets Kokbok

          Krögarens Krydderier


    Slötorp Dåseberga
    Järnvägar - SDJ


    Dåseberga Mek. Werkstad


 

 

 



Dear foreign reader, my web pages are written in Swedish as it is my native language. To read them in another language I recommend using Google Translate which I hope will provide a readable version.

 

Slötorps Whiskysill

 

Whiskysill är en vuxen, kryddig sill som man lägger in snabbt och enkelt själv då man blandar 5-minuterssill med lök, kryddor, honung och whisky. Enkelt att göra men oj så gott.

 

Behövs det mer än en burk över julen så gör en dubbel sats.

 

 

Slötorps Whiskysill


 

Ingredienser:

 

  • 1 fp 5-minuterssill

  • 1/2 - 1 Gul lök

  • 1/2 dl Flytande honung

  • 1/2 dl Whisky (gärna Burbuon)

  • 2 - 3 Lagerblad

  • 20-22 Hela Kryddpepparkorn

  • 5 - 6 Stjärnanis eller Kryddnejlikor

  • 10-12 Vit- eller Svartpepparkorn

 

Gör så här:

  1. Skala och skiva löken. Skölj sillen och skär i bitar.

  2. Blanda honung och whisky.

  3. Varva sill och kryddor i en burk. Slå på whiskyblandningen och lag från sillen så att det täcker. Vänd runt.

  4. Låt gärna sillen dra i kylskåp några timmar innan servering.

 

Garnera med dill vid serveringen.

 

 

 /Peter

 

daaseberga.se © 2012 -   • Privacy Policy • Terms of Use

www.daaseberga.se