Hem
    Introduktion
    Nyheter
    Parkförvaltningen

    Slötorps Gästgiveri
          Gästgiveriets Meny
          Krögarens Krydderier

    Dåseberga Järnvägar SDJ

    Dåseberga Mek. Werkstad

 

 

 

Slötorps Vegetariska Lasagne

 

En latmans lasagnevariant med grönsaker som innehåll. Jag gör dessutom bara en sås som kombinerar både grönsaksdelen och den vita såsdelen (bechamelen). De ska ju ändå ätas tillsammans och blandas i magen så varför inte redan från början.

 

 

Vegetarisk Lasagne


 

Jag brukar bygga min lasagne i fyra lager som börjar och slutar med ett såslager. Jag toppar med riven ost, gärna två sorter för mer smak. Receptet är dimensionerat för ca 6 personer vilket betyder en medelstor långpanna. Är ni fler är det bara att multiplicera.

 

  • 1 stor Gul lök, funhackad

  • 2 Vitlöksklyftor, finhackade

  • 1 liten burk skivade champinjoner, hackas

  • 3 msk Olivolja

  • 3-4 dl broccoli, skivas tunt

  • 3-4 dl Blomkål, skivas tunt

  • 1,5 dl Fryst hackad Spenat

  • 2 msk vetemjöl

  • 1 burk Krossade Tomater (400 g)

  • 4 dl Mjölk

  • 2 msk Grönsaksfond eller 2 tärningar

  • 1 tsk Salt eller efter smak

  • 1/2 tsk svartpeppar eller efter smak

  • 1 msk torkad Basilika

  • 1 msk torkad Oregano

  • 2 dl riven ost (i fyllningen)

  • 2 dl riven ost sort 1 (topping)

  • 2 dl riven Ost sort 2 (topping)

 

1 - Hacka den gula löken och vitlöksklyftorna fint. Lägg på en tallrik så länge.

2 - hacka burkchampinjonerna medelfint och lägg tillsammans med löken.

3 - Tina Broccoli och Blomkål om du använder fryst och skiva den tunt och lägg tillsammans med den frysta spenaten i en annan tallrik.

4 - Fräs lök och champinjoner tills löken är genomskinlig och har börjat få färg.

5 - Tillsätt de skivade grönsakerna och fortsätt fräs en liten stund. Lägg därefter i mjölet och blanda runt noga för att undvika klumpar.

6 - Häll i tomaterna och blanda runt, sedan mjölken och låt det hela koka upp och puttra en liten stund.

7 - Lägg i osten och kryddorna och smaka av. Komplettera med salt och peppar om det behövs. Låt puttra lite till och ta sedan av kastrullen från spisen.

8 - Smörj långpannan lätt med olivolja och börja bygga lasagnen med ett lager sås i botten. Fortsätt att varva sås och pastaplattor och avsluta med sås högst upp.

9 - strö riven ost av en eller flera sorter över lasagnen och sätt in den i en 200 grader varm ugn tills lasagnen blir gyllenbrun och genombakad. Servera genast gärna med en grönsallad till.

 

 

 

 /Peter

 

daaseberga.se © 2012 -   • Privacy Policy • Terms of Use

www.daaseberga.se