Hem
    Introduktion
    Nyheter
    Parkförvaltningen

    Slötorps Gästgiveri
          Gästgiveriets Meny
          Krögarens Krydderier

    Dåseberga Järnvägar SDJ

    Dåseberga Mek. Werkstad

 

 

 

Slötorps Tacopaj

 

Slötorps Tacopaj dyker upp när det ska vara enkelt en fradag men ändå ha ett TexMex-aktigt tema.

 

 

Tacopaj


 

Tacopajen innehåller köttfärsröra smaksatt med tacokrydda under ett täcke av youghurt, majonnäs och grönsaker. En praktisk allt-i-ett-rätt. Receptets pajdeg är en av två som jag fastnat för då den alltid blir bra oavsett vad man häller i den. Därför har pajskalet en egen del i receptet nedan.
Receptet är dimensionerat för ca 6 personer. Är ni fler är det bara att multiplicera.

 

Pajskalet

  • 4 dl Vetemjöl

  • 1/2 dl Mannagryn

  • 150 g smör eller margarin

  • 2 tsk kallt vatten

 

Blanda allt till en smidig deg som trycks ut i en låg 27 cm pajform. Sätt in och förgrädda pajskalet i 200 grader i ca 10 minuter. Ta ut när tiden gått.

 

Innehåll och Topping

  • 1 Gul lök,finhackad

  • 2 Vitlöksklyftor, krossade och finhackadehackade

  • 600 g köttfärs (nöt, blnd, eller fläskfärs. Vegofärs går också bra))

  • 2 1/2 msk Tacokrydda

  • 1/2 dl vatten

  • 3 dl Creme Fraiche

  • 6 msk Majonnäs

  • 2 Tomater

  • 1 grön Paprika

  • 100 g riven Ost

 

1 - Finhacka lök och vitlök tills löken är genomskinlig.

2 - Lägg i köttfärsen och bryn den jämnet genom hela. Häll i tacokryddan och blanda väl. Slå på vattenskvätten så att det inte bränner fast under tiden färsen bryner färdigt på medelvärme.

3 - Sätt in pajskalet i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter - Ta ut när tiden gått.

4 - Rör ihop Creme Fraiche och Majonnäs till en jämn lös smet och rensa och grovhacka tomaterna (ta bort fröna) och paprikan.

5 - När färsen är klar hälls den jämnt i pajskalet och Creme Fraiche-röran hälls över jämnt och snyggt. Dekorera till sist med tomater och paprika och avsluta med osten. Gratinera färdigt i ugnen i 20 minuter på 200 grader eller tills pajskalet och toppingen har en gyllene yta. Servera genat med en grönsallad till.

 

 

 

 /Peter

 

daaseberga.se © 2012 -   • Privacy Policy • Terms of Use

www.daaseberga.se