Dear foreign reader, my web pages are written in Swedish as it is my native language. To read them in another language I recommend using Google Translate which I hope will provide a readable version. |
Slötorps Julkryddade Äggtoddy
Bland julens drycker har vi vårt recept på en juig äggtoddy. Den är någonstans mitt emellan vår vanliga äggtoddy och en amerikansk Eggnog. En variant som passsar väl in i julfirandet och som kan serveras ljummen eller kall efter behag.
Slötorps Julkryddade Äggtoddy
Receptet är dimensionerat för ca 2 personer, är ni fler är det bara att multiplicera.
3 Äggulor
4 msk Florsocker
1 dl ljummen eller kall mjölk
4 cl mörk Rom eller god Konjak
Mald kanel strödd över
Mald Kardemumma strödd över
Riven Muskotnöt strödd över
1 - Dela äggulorna från vitorna och häll gulorna i en skål.
2 - Häll 1 msk Florsocker per ägg över äggulorna och vispa ihop till en slät luftig smet.
3 - Häll försiktigt i mjölken och vispa upp luftigheten igen.
4 - Rör ner eventuell sprit i äggsmeten utan att luftigheten försvinner.
5 - Strö nu över kryddorna kanel, kardemumma och riv muskotnöt över det hela.
Jultoddyn är nu färdig att servera. !
Smaklig Spis!
/Peter
|