Hem


    Introduktion


    Nyheter


    Parkförvaltningen


    Slötorps Gästgiveri
          Gästgiveriets Meny
          Gästgiveriets Kokbok

          Krögarens Krydderier


    Slötorp Dåseberga
    Järnvägar - SDJ


    Dåseberga Mek. Werkstad


 

 

 



Dear foreign reader, my web pages are written in Swedish as it is my native language. To read them in another language I recommend using Google Translate which I hope will provide a readable version.

 

Slötorps Julrevben

 

Slötorps julmarinerade tjockskurna revben är en given rätt på julbordet. Saftiga och goda med mycket smak av citrus och kryddor.

 

 

Slötorps Julrevben


 

Receptet är dimensionerat för ca 8 personer. Är ni fler är det bara att multiplicera.

 

  • ca 2 kg Tjockskurna och knäckta revben

  • 3 dl Färskpressad apelsinjuice

  • 3 dl Glögg

  • Rivet Apelsinskal från en apelsin

  • 1 tsk hela kryddnejlikor

  • Salt

  • Peppar

 

1 - Blanda ihop marianden av apelsinjuice, glögg och kryddor. Lägg revbenen i en lämplig bunke och häll över marianden. Låt stå i ca en timme under lock.

2 - Sätt under tiden på ugnen på 125 grader C.

3 - När ugnen gått upp, flytta över revbenen till en långpanna med bensidan upp och ställ in i mitten av ugnen. Låt stå i 3 till 4 timmar. Vänd revbenen efter halva tiden.

4 - Koka under tiden ihop resten av marinaden med honung till en mustig glaze.

5 - När det är ca 20 minuter kvar, höj ugnstemperaturen till 200 grader C och pensla på glazen några gånger för en extra krispig yta.

 

Revbenen är nu färdiga att lägga upp och ställa fram på julbordets småvarma avdelning.

 

Smaklig Måltid!

 

 

 

 /Peter

 

daaseberga.se © 2012 -   • Privacy Policy • Terms of Use

www.daaseberga.se