Dear foreign reader, my web pages are written in Swedish as it is my native language. To read them in another language I recommend using Google Translate which I hope will provide a readable version. |
Slötorps Julrevben
Slötorps julmarinerade tjockskurna revben är en given rätt på julbordet. Saftiga och goda med mycket smak av citrus och kryddor.
Slötorps Julrevben
Receptet är dimensionerat för ca 8 personer. Är ni fler är det bara att multiplicera.
ca 2 kg Tjockskurna och knäckta revben
3 dl Färskpressad apelsinjuice
3 dl Glögg
Rivet Apelsinskal från en apelsin
1 tsk hela kryddnejlikor
Salt
Peppar
1 - Blanda ihop marianden av apelsinjuice, glögg och kryddor. Lägg revbenen i en lämplig bunke och häll över marianden. Låt stå i ca en timme under lock.
2 - Sätt under tiden på ugnen på 125 grader C.
3 - När ugnen gått upp, flytta över revbenen till en långpanna med bensidan upp och ställ in i mitten av ugnen. Låt stå i 3 till 4 timmar. Vänd revbenen efter halva tiden.
4 - Koka under tiden ihop resten av marinaden med honung till en mustig glaze.
5 - När det är ca 20 minuter kvar, höj ugnstemperaturen till 200 grader C och pensla på glazen några gånger för en extra krispig yta.
Revbenen är nu färdiga att lägga upp och ställa fram på julbordets småvarma avdelning.
Smaklig Måltid!
/Peter
|