Hem
    Introduktion
    Nyheter
    Parkförvaltningen

    Slötorps Gästgiveri
          Gästgiveriets Meny
          Krögarens Krydderier

    Dåseberga Järnvägar SDJ

    Dåseberga Mek. Werkstad

 

 

 

Slötorps Pytt i Panna

 

Slötorps Pytt i Panna borde egentligen kallas Pytt i Plåt eftersom jag brukar göra den i en långpanna i ugnen. Dels därför att det är enklare och dels därför att en panna (stekjärn) för 6 personer blir vädligt stor och ohanterligt.

 

 

Pytt i panna


 

Receptet är dimensionerat för ca 6 personer. Är ni fler är det bara att multiplicera.

 

  • 1 stor Gul lök,grovhackad

  • 3 -4 Vitlöksklyftor, krossade och grovhackadehackade

  • 1/2 liten kålrot i grova tärningar

  • 1/2 liten Rotselleri i grova tärningar

  • 3 - 4 Morötter beroende på storlek, grovtärnade

  • 2 Palsternackor, grovtärnade

  • 1 pkt hackad bacon

  • ca 600 g kött (korvar, högrev, eller karré av nöt, fläsk eller vilt.)

  • 3 msk olja

 

1 - Grovhacka alla ingredienser till ungefär samma storlek.

2 - Lägg allt i en långpanna och drissla olja över och blanda väl.

3 - Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 40 minuter - kolla med jämna mellanrum och blanda om så att allt lagas jämnt.

4 - Gör under tiden en grönsallad som tillbehör och stek ett ägg per person.

5 - När pytten är klar och har fått fin färg ta ut den och salta och peppra. Servera genast med stekta ägg, och önskade såser till.

 

 

 

 /Peter

 

daaseberga.se © 2012 -   • Privacy Policy • Terms of Use

www.daaseberga.se