Hem
    Introduktion
    Nyheter
    Parkförvaltningen

    Slötorps Gästgiveri
          Gästgiveriets Meny
          Krögarens Krydderier

    Dåseberga Järnvägar SDJ

    Dåseberga Mek. Werkstad

 

 

 

Slötorps Paneng Gai

 

Paneg Gai är en Thailändsk rätt med kyckling, röd currypasta och grönsaker. En riktigt god, snabblagad och nyttig middagsrätt.

 

 

Paneng Gai


 

Receptet är dimensionerat för ca 6 personer. Är ni fler är det bara att multiplicera.

 

  • 1 stor Gul lök,halverad och tunnskivad

  • 3 -4 Vitlöksklyftor, finhackade

  • Ca 2,5 cm färsk Ingefära, finhackad

  • 3 msk Rapsolja

  • 4 kycklingbröstfiléer

  • 1 tsk Salt eller efter smak

  • 1 1/2 tsk Röd Currypasta

  • 1 burk Kokosmjölk

  • ca 2 dl frusen Broccoli

  • ca 2 dl frusen Blomkål

  • 1 rejäl morot skalad och finskivad

  • 1 1/2 dl skivad svamp

  • 1 burk Vattenkastanj (option)

  • 1 burk Bambuskott (option)

  • ca 1,5 dl gröna bönor (option)

 

1 - Halvera och skär den gula löken i tunna skivor, grovhacka vitlöksklyftorna och skiva ingefäran. Lägg på en tallrik så länge.

2 - Ta fram de tinade kycklingbröstfileerna. Rensa och skiva dem rätt tunt och lägg i en djup tallrik så länge.

3 - Häll olja i en wok och fräs lök, vitlök, och ingefära i oljan. Ta upp dem tillfälligt när löken är genomskinlig.

4 - Lägg i kycklingskivorna och bryn dem noga. Häll sedan tillbaka den frästa löken och slå på kokosmjölken. Låt allt koka upp och puttra en liten stund.

5 - Tillsätt den röda currypastan och se noga till att den löser sig. Lägg sedan i resten av grönsakerna och låt puttra ett tag tills all kyckling är genom kokt och grönsakerna är lagom färdiga.

6 - Koka under tiden ris eller nudlar och servera sedan allt tillsammans med en grönsallad.

 

 

 

 /Peter

 

daaseberga.se © 2012 -   • Privacy Policy • Terms of Use

www.daaseberga.se