Hem
    Introduktion
    Nyheter
    Parkförvaltningen

    Slötorps Gästgiveri
          Gästgiveriets Meny
          Krögarens Krydderier

    Dåseberga Järnvägar SDJ

    Dåseberga Mek. Werkstad

 

 

 

Slötorps Palak Paneer

 

Palak Paneer är ytterligare en Indisk vegetarisk rätt. Palak Paneer betyder Spenat med Paneer (indisk färskost). En riktigt god och nyttig middagsrätt.

 

 

Palak Paneer


 

Receptet är dimensionerat för ca 6 personer. Är ni fler är det bara att multiplicera.

 

  • 1 stor Gul lök,finhackad

  • 3 -4 Vitlöksklyftor, finhackade

  • Ca 2,5 cm färsk Ingefära, riven

  • 3 msk Rapsolja

  • 1 msk Tomatpuré

  • 1 tsk Salt eller efter smak

  • 1/2 tsk Spiskummin

  • 1/2 tsk Gurkmeja

  • 1 tsk Chilipulver

  • 1/4 tsk Chiliflingor

  • 1 tsk Garam Masala

  • 1 medelstort Lagerblad

  • 1/2 dl vatten, eventuellt

  • 400 g Hackad Spenat

  • 3 dl Vispgrädde

  • 1/2 dl vatten, eventuellt

 

1 - Skär osten i bitar och lägg på ett fat. Skala och hacka löken. Skär tomaten i små tärningar. Skala och riv ingefäran.

2 - Ta fram den hackade spenaten och tina den lätt och lägg i en skål.

3 - Fräs lök, vitlök, och ingefära i oljan. Tillsätt tomater, tomatpuré, salt och kryddor när löken är genomskinlig och låt fräs mednågon minut. Blir det för torrt tillsätt en skvätt vatten.

4 - Rör ner grädden och låt koka upp till allt är varmt. Rör ner den hackade spenaten och koka upp. Koka sedan lugnt i ca 5 minuter. Blir det för tjockt, lägg i en klick Creme Fraiche.

5 - Lägg i osten och koka ytterligare 5 minuter på medelvärme.

6 - Servera med Ris, Naanbröd, Raita, och Cashewnötter.

 

 

 

 /Peter

 

daaseberga.se © 2012 -   • Privacy Policy • Terms of Use

www.daaseberga.se