Hem
    Introduktion
    Nyheter
    Parkförvaltningen

    Slötorps Gästgiveri
          Gästgiveriets Meny
          Krögarens Krydderier

    Dåseberga Järnvägar SDJ

    Dåseberga Mek. Werkstad

 

 

 

Slötorps Laxwallenbergare

 

Det här är en enklare variant på Havets Wallenbergare och enbart gjord på lax. Funkra lika bra som med blandfisk och går faktiskt fort att göra. I handeln finns billiga förpackningar om ca 300 gram med laxbitar som blivit över när de "fina" bitarna blivit portionsbitar. Kostar halften av de finare bitarna vilket gör rätten mycket billigare.

 

 

Havets Wallenbergare på Laxbitar


 

Receptet är precis som vanligt dimensionerat för ca 6 personer. Är ni fler är det bara att multiplicera.

 

  • 600 g Laxbitar

  • 1/2 liten Gul lök, riven

  • 1 Vitlöksklyfta, riven

  • 1/4 tsk Salt

  • Peppar

  • 1 msk Dill, finhackad (fryst går bra)

  • 1 Äggula

 

1 - Tina och grovhacka fisken och lägg i en bunke.

2 - Riv löken och vitlöken och lägg i bunken tillsammans med dill, salt och peppar. Blanda noga.

3 - Slå i äggulan och blanda ordentligt för att sedan ta fram mixerstaven och kör till en rätt slät smet utan stora bitar.

4 - Lägg upp sex högar av fiskblandningen på en sköljd skärbräda i väntan på panering och stekning.

5 - Sätt på riset och gör färdigt såsen (varm eller kall efter eget tycke).

6 - När den varma såsen är klar sätt den på låg värme och börja stek laxbiffarna på medelvärme. Jag brukar panera dem genom att rulla dem i ströbröd innan jag plattar till dem och lägger i pannan.

7 - Gör en grönsallad att servera till det hela. Servera genast när alla laxbiffar är färdigstekta.

 

 

 

 /Peter

 

daaseberga.se © 2012 -   • Privacy Policy • Terms of Use

www.daaseberga.se