Dear foreign reader, my web pages are written in Swedish as it is my native language. To read them in another language I recommend using Google Translate which I hope will provide a readable version. |
Slötorps Kycklingklubba med Klyftpotatis
En enkel helgrätt på frysta kycklingklubbor med klyftpotatis och ädelostsås. Både kycklingen och potatisen blir klara i ugnen så det 'r bara såsen man behöver ha koll på innan det är dags att servera. Enkelt och lätt men det tar en stund i ugnen.
Kycklingklubba med klyftpotatis och ädelsostsås
Receptet är baserat på en en påse fryst kycklingklubba vilket är ca fyra stycken. Är det fler personer är det bara att multiplicera.
1 - Sätt ugnen på 200 grader (justera om du har varmluft). Ta ut kycklingklubborna ur frysen och lägg dem på en plåt utan att tina dem. pensla lite margarin eller olja och krydda med t ex Provencalkrydda. När ugnen gått upp sätt in kycklingen.
2 - Tvätta potatisen noga (behöver inte skalas), klyfta i sex klyftor per potatis och lägg på en andra plåt. När all potatis är klyftad, ringla lite margarin och olja över och sätt in potatisen i ugnen tillsammans med kycklingen. Funkar bäst i varmluftsugn.
3 - Gör en vanlig vit sås som smakas av med Ädelost. Ta den sort som känns rätt, det finns många att välja på.
4 - Gör en grönsallad med lite ädelsostdressing till.
Mycket enkelt och gott utan krussiduller. Passar bra en helgdag med mycket aktiviteter.
Smaklig Måltid!
/Peter
|