Hem


    Introduktion


    Nyheter


    Parkförvaltningen


    Slötorps Gästgiveri
          Gästgiveriets Meny
          Gästgiveriets Kokbok

          Krögarens Krydderier


    Slötorp Dåseberga
    Järnvägar - SDJ


    Dåseberga Mek. Werkstad


 

 

 



Dear foreign reader, my web pages are written in Swedish as it is my native language. To read them in another language I recommend using Google Translate which I hope will provide a readable version.

 

Slötorps Juliga Grönkålsallad

 

En bra sallad som tillbehör på julbordet ska alltid finnas. På Slötorp använder vi gärna sådant som det finns tillgängligt för varje säsog och en grönkålsallad passar därför väldigt bra. Den är dessutom en nyttig och bra balans till den i övrigt rätt feta julmaten.

 

 

Slötorps Julrisgröt


 

Receptet är dimensionerat för ca 4 personer, är ni fler är det bara att multiplicera.

 

  • 200 g Färsk Grönkål

  • 2 Fina Vinteräpplen (Cox Orange, Ingrid Marie, Aroma)

  • ca 20 valnötter

    Dressing:

  • 1/2 tsk Dijonsenap

  • 1/2 tsk Flytande Honung

  • 1 msk Citronsaft

  • 3 msk Olivolja

  • 1/4 tsk Salt

  • Svartpeppar

 

1 - Ta bort och kasta bladstjälken från grönkålsbladen och skölj sedan bladen i ett durkslag.

2 - När de runnit av läggs bladen upp på ett skärbräde och finstrimlas, lägg därefter i salladskålen.

3 - Skala och tärna de båda vinteräpplena i små tärningar och lägg i en rymlig salladsskål.

4 - Hacka valnötterna medelgrovt och lägg i sallasskålen.

5 - Blanda ihop dressingen och häll över salladen - Blanda till sist alltihop noga.

 

Grönkålsalladen är nu färdig att servera. !

 

Smaklig Måltid!

 

 

 

 /Peter

 

daaseberga.se © 2012 -   • Privacy Policy • Terms of Use

www.daaseberga.se