Hem
    Introduktion
    Nyheter
    Parkförvaltningen

    Slötorps Gästgiveri
          Gästgiveriets Meny
          Krögarens Krydderier

    Dåseberga Järnvägar SDJ

    Dåseberga Mek. Werkstad

 

 

 

Slötorps Chicken Curry

 

En god indisk kycklingcurry med rejäl mustighet utan att vara för het är det här grundreceptet jag brukar göra. Jag använder enskilda kryddor som tillsammans bildar curryn då jag fick specialleverans av äkta indiska kryddor av en av min äldsta dotters indiska väninnor. Med Basmatiris, Naan-bröd och Mangp Chutney (Sharwoods gröna tycker jag är bäst) blir det en härlig middag.

 

Mängderna i beskrivningen nedan är för ca 4 personer.

 

 

Slötorps Kycklingcurry


 

Receptet är baserat på en grundsats på 800 gram kycklinglårfilé som är mer smakrikt än bröstfiléerna. Är det fler personer är det bara att multiplicera.

 

  • 800 g Kycklinglårfilé

  • 1 tsk mald Koriander

  • 1 tsk mald Gurkmeja

  • 1 tsk mald Spiskummin

  • 1 tsk mald Granatäpplefrön

  • 1 tsk Garam Masala

  • 1 tsk Chicken Masala

  • 2 stora Vitlöksklyftor

  • 1 Gul lök

  • 3 cm riven färsk Ingefära

  • 1 brk Kokosmjölk

  • Salt

  • Cayennepeppar efter smak

  • 1 st Hackad och rensad Röd Chili efter smak

  • 1 grovhackad paprika (option)

  • 1 dl Cashewnötter (option)

 

1 - Bryn gul lök och vitlök i en stor kastrull och lägg i de torra kryddorna när löken är nästan genomskinlig. När lökan är klar, lägg över den på ett fat så länge.

2 - Putsa och fräs kycklingbitarna i samma kastrull som löken och kryddorna. När kycklingen börjar bli brynt, lägg i löken och kryddorna igen tillsammans med kycklingen och fräs färdigt.

3 - Häll i en burk Kokosmjölk och låt koka upp. Sänk värmen och småkoka kycklingen till den är genomkokt.

4 - Grovhacka paprikan och lägg i den i kastrullen nu om den ska vara med.

5 - Häll till sist i cashewenötterna om de ska vara med. Låt allt bli varmt och servera genast.

 

Riset bör ha kokat färdigt under tiden och Naanbröden vara värmda. Mango Chutney som tillbehör hör till och som dryck funkar både vatten och öl. Är grytan het bör man också göra en Raita (en mild youghurt sås med mynta) för att stilla hettan medan man äter.

 

Smaklig Måltid!

 

 

Raita


Efter att ha provat flera olika recept på Raita så fastnade vi för det här.

 

  • 250 g Youghurt

  • 1/4 slanggurka utan frön, riven och lätt pressad.

  • 1 pressad vitlöksklyfta

  • 2,5 cm rivwen färsk ingefära

  • 1 tsk mald koriander eller persilja

  • 1 tsk mald mint

  • saften av en halv Lime

  • 1/2 tsk Garam Masala

Rensa och riv gurlan grovt, lägg den sedan över i youghurten och fyll på med övriga kryddor. Smaka av med salt lite peppar.

 

 

 /Peter

 

daaseberga.se © 2012 -   • Privacy Policy • Terms of Use

www.daaseberga.se