Hem


    Introduktion


    Nyheter


    Parkförvaltningen


    Slötorps Gästgiveri
          Gästgiveriets Meny
          Gästgiveriets Kokbok

          Krögarens Krydderier


    Slötorp Dåseberga
    Järnvägar - SDJ


    Dåseberga Mek. Werkstad


 

 

 



Dear foreign reader, my web pages are written in Swedish as it is my native language. To read them in another language I recommend using Google Translate which I hope will provide a readable version.

 

Slötorps Brantevikssill

 

Brantevikssill är en god och kryddig sill som man lägger in snabbt och enkelt själv då man blandar 5-minuterssill med lök, kryddor, citronskal, lagerblad och dill. Enkelt och gott.

 

Behövs det mer än en burk över julen så gör en dubbel sats.

 

 

Slötorps Brantevikssill


 

Ingredienser:

 

  • 1 fp 5-minuterssill

  • 1/2 msk vitpepparkorn

  • 1 msk kryddpepparkorn

  • 1/2 msk svartpepparkorn

  • 1 st rödlök

  • rivet skal av 1 citron

  • 1 smulat lagerblad

  • 1/2 dl hackad dill

 

Gör så här:

  1. Sila av lagen från sillen och spara lagen i en skål. Skär sillen i bitar (om du använder hela filéer).

  2. Mortla kryddorna grovkrossat och finhacka löken.

  3. Varva sillen i en burk med lök, kryddor, citronskal, smulat lagerblad och dill.

  4. Häll lagen över sillen (ca 1dl, så att det täcker sillen i burken).

 

En inlagd sill med citrusfräschör som tilltalar de flesta.

 

 

 /Peter

 

daaseberga.se © 2012 -   • Privacy Policy • Terms of Use

www.daaseberga.se