Hem


    Introduktion


    Nyheter


    Parkförvaltningen


    Slötorps Gästgiveri
          Gästgiveriets Meny
          Gästgiveriets Kokbok

          Krögarens Krydderier


    Slötorp Dåseberga
    Järnvägar - SDJ


    Dåseberga Mek. Werkstad


 

 

 



Dear foreign reader, my web pages are written in Swedish as it is my native language. To read them in another language I recommend using Google Translate which I hope will provide a readable version.

 

 

1 - Tina och grovhacka fisken och lägg i en bunke.

2 - Riv löken och vitlöken och lägg i bunken tillsammans med dill, salt och peppar. Blanda noga.

3 - Slå i äggulan och blanda ordentligt för att sedan ta fram mixerstaven och kör till en rätt slät smet utan stora bitar.

4 - Lägg upp sex högar av fiskblandningen på en sköljd skärbräda i väntan på panering och stekning.

5 - Sätt på riset och gör färdigt såsen (varm eller kall efter eget tycke).

6 - När den varma såsen är klar sätt den på låg värme och börja stek laxbiffarna på medelvärme. Jag brukar panera dem genom att rulla dem i ströbröd innan jag plattar till dem och lägger i pannan.

7 - Gör en grönsallad att servera till det hela. Servera genast när alla laxbiffar är färdigstekta.

 

 

 

 /Peter

 

daaseberga.se © 2012 -   • Privacy Policy • Terms of Use

www.daaseberga.se