Hem
Introduktion
Nyheter
Parkförvaltningen
Slötorps Gästgiveri
Gästgiveriets Meny
Gästgiveriets Kokbok
Krögarens Krydderier
Slötorp Dåseberga Järnvägar - SDJ
Dåseberga Mek. Werkstad
|
Dear foreign reader, my web pages are written in Swedish as it is my native language. To read them in another language I recommend using Google Translate which I hope will provide a readable version. |
1 - Tina och grovhacka fisken och lägg i en bunke.
2 - Riv löken och vitlöken och lägg i bunken tillsammans med dill, salt och peppar. Blanda noga.
3 - Slå i äggulan och blanda ordentligt för att sedan ta fram mixerstaven och kör till en rätt slät smet utan stora bitar.
4 - Lägg upp sex högar av fiskblandningen på en sköljd skärbräda i väntan på panering och stekning.
5 - Sätt på riset och gör färdigt såsen (varm eller kall efter eget tycke).
6 - När den varma såsen är klar sätt den på låg värme och börja stek laxbiffarna på medelvärme. Jag brukar panera dem genom att rulla dem i ströbröd innan jag plattar till dem och lägger i pannan.
7 - Gör en grönsallad att servera till det hela. Servera genast när alla laxbiffar är färdigstekta.
/Peter
|