Hem


    Introduktion


    Nyheter


    Parkförvaltningen


    Slötorps Gästgiveri
          Gästgiveriets Meny
          Gästgiveriets Kokbok

          Krögarens Krydderier


    Slötorp Dåseberga
    Järnvägar - SDJ


    Dåseberga Mek. Werkstad


 

 

 



Dear foreign reader, my web pages are written in Swedish as it is my native language. To read them in another language I recommend using Google Translate which I hope will provide a readable version.

 

Slötorps Ugnsbakade Heta Laxsida

 

En snabb, enkel och mycket god variant av ugnsstekt lax. Apelsin- och citronskal ger laxen en fräsch smak och hetta av chiliflingor gör laxen spännande.

 

jag brukar laga till tre personer plus matlådor så det går åt en laaxsida på drygt ett kilo. Hela sidan med skinnet kvar ugnsbakas med kryddor och ger en underbart smakande lax för ungefär sex personer.

 

 

Ugnsbakad Het Laxsida


 

Receptet är baserat på en grundsats på ca 1 kilo Färsk laxsida med skinnet kvar. Är behovet större är det bara att multiplicera.

 

  • 1 kg Laxsida

  • 3/4 msk salt

  • 1 msk strösocker

  • Rivet skal av en Apelsin

  • Rivet skal av en Citron

  • 1/2 - 2 msk Chiliflingor

 

Gör så här:

 

  1. Sätt på ugnen på drygt 200 grader (varmluft) 230 grader (vanlig).

  2. Lägg ett bakplåtspapper på en långpanna och lägg på den avtorkade och putsade laxsidan.

  3. Blanda socker och salt noga och massera in det jämnt över laxen.

  4. Riv apelsin- och citronskalen och blanda dem med chiliflingorna och strö dem jämnt över laxen.

  5. Ugnsbaka laxen i 10 minuter och stäng sedan ugnen så laxen blir färdig på eftervärmen i ca 15 minuter.

  6. Tag ut laxen ur ugnen och lägg den på ett serveringfat färdig att servera.

 

Kokt potatis, eller Potatis Romanoff tillsammans med en Valnötssås.

 

 

 /Peter

 

daaseberga.se © 2012 -   • Privacy Policy • Terms of Use

www.daaseberga.se